everything

5:41 AM / Comments (2) / by hayyul's precious


THERE THIS ONE GIRL THAT SURELY MAKE ME SMILE AND MAKE MY DAY..
SHE IS ONE IN A MILLION..
SHE IS MY INSPIRATION..
SHE IS MY SOUL..
SHE IS EVERYTHING..

I WOULD GIVE HER THE MOON JUST TO SEE HER SMILE..
I WOULD SOLD MY SOUL JUST TO MAKE HER HAPPY..
I WOULD SACRIFICE EVERYTHING FOR HER TO BE MINE..



p/s: match made in heaven...

papa baik mama garang "hayyul's edition"

4:34 AM / Comments (0) / by hayyul's precious

tajuk diatas betulkan?

mama yang selalu control us..
papa yang menghiburkan! well citer nie agak panjang untuk ku terangkan but bagi aku, aku tetap sayang kedua ibubapa ku..
mereka cahaya hidupku...
mereka menjaga,memberi makan,memberi ku tempat berteduh.. mereka adalah syurgaku...


for u dad: you are awesome man! i love you soooo much! without you i dont know what is life...

for u mom: even thou anda garang but u always love me and i will always love you no matter what happen... love u so much!

for u and u know who u are: i'll be waiting for the greatest moment of my life.. i'll be waiting... trust my word. IMY.

knockin' on the heaven's door

3:25 PM / Comments (2) / by hayyul's precious



I HEAR THE BIRD CHIRPING IN THE MORNING...
I SMELL CIGARETTES..
I AM A MAN WITHOUT A DESTINATION..


I LIVE FOR OTHERS..
I SMILE FOR OTHERS..


BUT I CRY ALL ALONE..
SUFFERED ALL ALONE..

NO ONE KNOWS ME..
NO ONE GOING TO MISS ME..
I AM A MAN WITHOUT A DESTINATION..

I LIVE BY NO RULES..
I AM WHAT I AM..


PEOPLE COME AND GO..
WELL I STAY HERE AND NEVER GO.. TILL GOD CALL ME BACK AND WANTED ME TO KNOCK THE HEAVEN'S DOOR AGAIN..

I'VE BEEN THERE ONCE.. BACK IN 1993.
I WAS THERE.. FOR AWHILE..
I CAN SEE OTHER PEOPLE DOWN HERE ON EARTH..
I CAN SEE MY FAMILY.. CRYING FOR ME TO COME BACK HOME..

THERE WAS THIS VOICE I HEARD... "CHOOSE YOUR PATH"
THEN I REALISE THAT MY FAMILY DO CARE FOR ME...


I WALK DOWN THE HEAVEN STAIRS AND OPEN THE HEAVEN'S DOOR AGAIN...
I DROP MYSELF DOWN TO EARTH AND BACK TO MY BODY BACK AGAIN...

WHEN I WAKE UP, I WAS CRYING IN JOY.. CAUSE I CAN KISS MY PARENT'S AGAIN...

THE END...

asam boi makan dengan boboy jadilah koboi

12:02 PM / Comments (0) / by hayyul's precious

el loco pico moco!

ok here's the thing!

aku sekarang nie kebosanan soooo penulisan malam yang indah bak memanggil hantu pontianak ini akan berkisar tentang kebodohan seluruh kehidupan dan prasangka ku!

SELAMA KORANG HIDUP NIE APA YANG PERNAH KORANG SUMBANGSIHKAN PADA NEGARA?!

title diatas agak bodohkan??
so kita borak lah pasal benda yang lagi bodoh!
tadi aku pergi subang!
makan nasi goreng yang super pedas!
agak jauh kowt aku merayau..
dari putrajaya yang indah bagaikan syorrrga ke subang yang indah bagaikan sang pujangga!

tapi tade ape pun kat subang..
bosan jer!
aku merayau sebab aku nie agak susah nak tido.. nie ada gak aku tido kul 8 or 9 pagi..
tahlah..
tapi agak best owh tengah malam mcm nie! ASTRO movie dia best2 dowh malam camnie!
orang kata kalau tengok sambil makan biskut kering! fuh! superb!

hmm.. aku skang nie hanya tunggu concert JASON MRAZ nie! tak sabar haku! nak gak sing-a-long lagu I'M YOURS dan LUCKY!
cubalah bayangkan aku dapat lepak dengan jason kat backstage! fuh memang aku mintak dia petik gitar lagu i'm yours dengan lucky pastue aku nyanyi pastue orang record pastue aku burn jadi dvd pastue aku bg kat bakal awek aku! sure cairlah!!

cool dowh!
haaaa! kan aku dah cakap aku nie dah melalut jauh sangat nie! dah sampai temerloh dah aku melalut nie!


another thing is.. last sunday aku g lah klcc dengan rakanku yang tak kurang ensemya.. aku glah sana.. alangkah terkejut jawa peranakanye aku pabila aku tengok klcc tue dah macam imigresen! BANYAK GILER BABENG LAKHANAT TAHAP BELUM CIPAN CAMPUR TENUKNYE RAMAI WARGANEGARA INDON DAN BANGLA! ada satu bangla nie dia g masuknye kolam kat luar klcc tue semata2 nak hamik gambar! nasib baiklah siang! kalau malam MEMANG tak nampak kowt! muahahahah!

tapi serious ar tue first time aku g klcc yang aku rasa nak balik cepat! HORROR dowh!
cuaknye tak terkira! bukan ape.. kang dia tanya aku dalam bahasa lain aku nak jawap hapeh? takkan "NGOMONG SAMA TANGAN GWE" kowt? buduh!

oklah sampai disini sajalah nukilan jiwa sang pujangga arjuna cinta sang citra alam tararara!

wa ciao dululah!

rasa2 tak nak blah gak korang nak rasa kaki nak kaki???!
ok salam muhibbah! salute malute!
nanti aku buat lagi blog yang tak kurang merepek situasinya!
"HABIS"

BE MY VALENTINE...

4:14 AM / Comments (6) / by hayyul's precious

"THE GIRL OF MY DREAM.."

1.LONG WAVY HAIR - "MAKES ME MELT LIKE A HOT CHOCOLATE"

2.BRACES - " MAKES ME SEE THE SWEETEST SMILE EVER"

3.GOT BRAIN - "GIVING ME SOME NEW IDEAS"

4.FUNNY - "CAUSE I AM A CRAZY GUY"

5.CAN CONTROL ME - "CAUSE I'M OUT OF CONTROL"

6.DIMPLE - "SUPER SWEET WHEN I LOOK AT HER"

7.WEARS KEBAYA - "CONFIRM I MINTAK COUPLE KAT SITU GAK!"

FOR NOW THAT'S THE LIST KOWT... ^_^

pergerakan yang bodoh dari aku!

11:29 AM / Comments (0) / by hayyul's precious

anjakan paradigma melibatkan reputasi kompromasi dan illusi!

hari ini citarasa ku berbeza..

i wanna write something diffrent!
something crazy!
something!

BUT WHAT??!

ok2.. siapa yang sangka cempedak menjadi nangka??
aku berselimut dengan cinta dan air mata..

mengingati kisah dulu..
cinta yang jauh tak sampai..
kisah seorang pujangga arjuna cinta.
mencari dewi hati nusantara..

mengingati dan menghayati awan bagaikan seorang manusia yang tiada arah tujunya..
aku berpijak pada bumi yang nyata buat masa sekarang..
tapi pabila ku mengingati si dia... duniaku bagaikan syurga...
manis suaranya..
lembut hatinya...

membuatkan aku sang pencinta jatuh kepada dewi alam semesta...
melihatnya bagaikan ku mengetuk pintu syurga...
menyentuhnya bagaikan ku berdiri di depan syurga...

tapi itu semua hipokrit semata-mata!
aku sekarang berpijak pada bumi!
kersani mengalirlah dikau!
menjadi raksa mengisi belikat punggungku!
agak aku bisa berdiri!
tegak dan segak bagaikan laksmana melayu!!


hey sepuluh helai daun sirih!
ku genggam bersama bunga cengkih!
jadilah dikau darah merah pekat berisi!
uratku agar bisaku melangkah gagah dan tampan bagaikan si jantan yang berkokok!


dimana bumi ku pijak disitu langit ku junjung!
alang2 menyeluk perkasam biar sampai ke pangkal lengan!
aku seru mentera pusakaku hey mentera semerah padi!

itu bumi ku! bumi darah yang nyata!
itu hidup ku!
darah merah menyala!
itu bangsaku! melayu mudah lupa!


hipokrit!
kapitalis!

bodoh semua nie!


aku hidup! aku bernyawa! aku berdarah merah! aku melayu yang mudah lupa!
aku bodoh! tapi aku terus belajar dan belajar untuk meperbetulkan kesilapan ku yang lampau!

AKU adalah AKU!

what am i to you?

3:58 PM / Comments (0) / by hayyul's precious







What am I to you
Tell me darling true
To me you are the sea
Fast as you can be
And deep the shade of blue

When you're feeling low
To whom else do you go
See I cry if you hurt
I'd give you my last shirt
Because I love you so

If my sky should fall
Would you even call
Opened up my heart
I never want to part
I'm giving you the ball

When I look in your eyes
I can feel the butterflies
I love you when you're blue
Tell me darlin' true
What am I to you

Yeah well if my sky should fall
Would you even call
Opened up my heart
Never wanna part
I'm giving you the ball

When I look in your eyes
I can feel the butterflies
Could you find a love in me
Could you carve me in a tree
Don't fill my heart with lies

I will you love when you're blue
Tell me darlin' true
What am I to you
What am I to you
What am I to you








P/S:THIS SONG IS MEANT FOR SOMEONE....

WHATTAHELLAMIWRITING?

11:29 AM / Comments (0) / by hayyul's precious

kapuchi!

well well well!
anda semua masih mengikuti blog IDIOTIC saya?

COOL! ok now it's the new beginning for MOI!!!
hidup ini macam dedak a.k.a makanan untuk memancing ikan!
dedak ikan makan! haaaa! fishing skang nie orang kata dah ZAMAN balik!
skang nie kanglah dah tahun 2009!
new era new millenium!
semua dah canggih..

semalam around 4am aku lepak jambatan sunyi with some of my friends..
kitorang boraklah pasal zaman2 sekolah dulu..
korang pernah tak main mainan2 nie zaman sekolah?


1.TAMIYA @ DASH YANKURO - PERMAINAN INI DULU MENJADI IKUTAN KERANA ADA RANCANGAN KARTUN DIA PLUS MESTI KORANG SIAP BELI TIANG MASJID AND BUAT KAYU HOKI SENDIRI CAUSE GAYA2 MCM BOLEH KEJAR TAMIYA TUE! BATERI CHARGER PUN MESTI ADA KAN? AKU DULU PAKAI "PROTO EMPEROR" AHAHHAAH!

2. PEMADAM @ RUBBER - NIE MMG PERMAINAN YANG AGAK LEGEND LAH DI ZAMAN SEKOLAH! PERMAINAN NIE ORANG KATA MEMANG WAJIB ADALAH ZAMAN DULU! I HAVE MY OWN RUBBER BOX! BESAR WEH! BOLEH MUAT 50 PEMADAM!


nie kira contoh2 permainan lah! ada banyak lagi...
but now boleh kata banyak berubah!
budak2 skang tak pandang permainan camni.. skang diorang main PSP je!
dulu kalau around 5pm mesti melekat kat depan TV...

cerita kartun yang aku masih ingatlah kan..

1.GABAN
2.SURIA PERKASA HITAM
3.MIGHTY MORPHIN POWER RANGER "aku suka white tiger"


seronoklah zaman dulu an an an!
hmm...
pastue kalau balik dari sekolah je semua berlari g beli some junk food kat luar!
dulu aku suka satay ikan! fuhhhH! sedap lah weh! sebatang 10cent! murah lah!
dahlah sedap!

duit blanjer zaman sekolah rendah aku dulu rm2! tue pun dah dikira banyaklah tue!
seronok doallll!

BYE!

kemaafan ku pinta

4:49 AM / Comments (0) / by hayyul's precious

what will happen if the world end in a few second..?


takut kan?

benda nie membuatkan aku terfikir kejap..
dengan dosa ku yang tak terkira banyaknya..
sempat ke aku insaf?

sedih.


armageddon will come on friday..
tapi jumaat bila?
tak tau kan..
ready jelah..

cuak sungguh rasanya..

cuba bayangkan.
pagi jumaat bangun dan buat benda seperti biasa..
tiba2 awan gelap datang..
binatang pelik muncul..
dalam keadaan kelam kabut camtue apakah yang anda akan buat?
surely anda tak terfikir langsung ingin buat ape kan??

hmm... aku sendiri pun tak tau aku akan buat ape..
maybe aku akan menangis ketakutan..
memikirkan tentang appa akan jadi kepada kedua ibubapa ku...
takut,menangis,insaf...

adakah aku sudah bersedia untuk menemui yang maha esa?
jawapanya "TIDAK"...


aku belum bersedia dari segi rohani dan jasmani..
iman didada belum cukup tepu untuk melintasi titian siratulmustaqim..
blog ini bukan untuk menakutkan but untuk kita berfikir sebentar berapa pendeknya usia dan nyawa kita..


aku bukan manusia yang sempurna.. tapi aku ingin cuba perbaiki..
disni aku ingin mengambil kesempatan menghulur sepuluh jari meminta kemaafan di atas silap dan salah ku selama ku bernafas dibumi yang nyata ini..
halalkan makan dan minumku selama ini..

terima kasih

SATU HARI YANG BINGAI

4:33 AM / Comments (0) / by hayyul's precious

OK here's the story..

hari ni around kul 4 aku g PUCHONG!
naik lah keta bapaknyeee sham. MERCEDES KOWT! dengan hujan yang lebat kami merempuh nye bagaikan tsunami! fuh! hujan tak terkata lebatnya.. dengan driver yang separa rabun tue!
dalam otw tue lalu lah kawasan yang amatlah LAKHANAT jalanye.. lubang dah macam perigi buta!
then dalam hujan lebat tue ternampak motor terbalik! giler helmet fly weh!
driver aku plak main redah je semua lubang yang ada! "aku rasa dia mmg suka ngan LUBANG-LUBANG!" ahahhahah!


pastue sampailah nusaputra! jauh lah tempat tue CIBAI! DAH MCM NAK G SEMPADAN THAI!
then lepas tempat post guard adalah this one kelisa block jalan kat belah depan kitorang.. dengan selamberrrr driver aku ckp "GET OUT OF MY WAY BITCH!!"
lepas lalu jer "SHHHHHUUUUUUHHHHHH BUNYI AIR" driver haku gi langgar nye banjir! dalam lah weyh!!! ada gaklaaa paras2 bulu ketiak driver aku"

then lepas jer banjir keta matiiiiiiii... ADOIIIII...
SEMUA MESTI INGAT CITER ABIS KAN?

ANDA SALAH!


ADA LAGI CITER DIA!

pastue dia start ar keta! ada gakla dua tiga kali..
asap putih kua cam masak AYAM BBQ!
fuh cuak gak ar kan!
tapi co driver gelak cam lakhanat! aku pun joinlah gelak besar bagaikan "FAIZ PROMOTE"!

THEN smpailah umah member aku... then depan pagar punyalah lama horn.. adalah 15 minit!! rupa2nye sham nie salah rumah! WTF! 15minit lah weh!

then dia kuar keta tengok ade ape2 jadi tak kat bumper dia.. TERKEJUT JAP COZ "BUMPER DIA HILANG" AHAHAHAHAHAHAHAHA GELAK RAMAI2!
BUMPER DIA TERTINGGAL KAT DALAM BANJIR! AHAHAHHAHAHAH! JAP2 AKU CRAMP GELAK NIE!


AHAHAHHA.. THEN DIA G LAH TEMPAT banjir tadi sambil berjalan kaki ayaman!
dah macam fisherman friends dah!

dia cari2 rupenye bumper dia main dasar! dah tenggelam!
ahhaha!

sadis sungguh! hari yang klaka! tapi serious aR wey! banjir dia tinggi lah!
then pastue kitorang g mapley berdekatan menaiki HONDA TURBO! G LAH mamak dekat2 situ sambil mencari cable tight untuk betolkan bumper keta sham tadi....


then seorang rakan ku pun betolkanlah kereta sham yang separa nyawa tue.. bahagian bumper jelah.. tapi agak cuakla kan..
tapi serious arrr, NUSAPUTRA tue jauh lah wey!

tapi area dia agak nice ar..
cool!

then ada lombong besar! g fishing confirm ikan 17kilo phantom banks!
fuh umpan pakai roti gardenia! sungguh enak dimakan begitu saja!
so sebenarnye aku sendiri dah melalut tak tau lah apa yang aku tulis..
nie orang kata blog yang tidak menepati akta dan piawaian iso2009.

tengok? betol tak aku dah melalut!
tapi agak seronok ar tulis melalut nie coz ko boleh tulis ape je korang nak!
p/s: sham jangan ar marah eh eh eh? gurauan kasar je!

malam nie aku masih memikirkan plan2 yang menarik!
hmm..
lemme see?

murni ss2?
malis wangsa maju?
or mamak single putrajaya?

..


but now aku tengah addicted makan biskut kering jacob's owh! serious amatlaaa sedap! satutin besar tue bg aku 2 or 3 days! sure money back guarantee habislaaa!
cuba bayangkan korang tengok tv tengah malam then buat teh o panas! then time2 tue plak kat luar hujan...
then korang duduk bilik aircond..

ape lagi! amik selimut, selubungkan diri then pasang dvd citer "KOREA: MY SASSY GIRL"
then tengok sambil tutup lampu.. FUH! AND THAT'S WHAT WE CALL A SIMPLE LIFE..
kena pulak ada gf time tue.. alahai comel giler... then makan sama2 then tengok dvd sama2...

SWEET KAN!

then citer korea tue dahlaaa sweet kena plak situation korang cam tue, lagilah sweet!
then2 gf korang tidor atas peha... alahai.. LOMAH JANTUNG DEN NIE HA!
pastue u kiss her forehead.. bialah kaki korang cramp ke ape! but bila korang dapat tengok dia tidur atas peha with that cute look.. in ur mind akan ckp "I'M SO LUCKY TO HAVE HER IN MY LIFE.."


BETOL KAN?
DONT DENY IT LA!


moment cam tue teramat lah sweet!

if FIZA baca nie sure dia ckp "YOUR SUCH A DREAMER HAYYUL"!
hahahhaha!

well thats me...

THE END ^_^

ranjang TELANJANG!

11:48 AM / Comments (0) / by hayyul's precious


smekom..
dengan tangan yang ikhlas ini ku ingin melalut sebentaQ (bak kata org kedah la)..
hmm.. TAHUN baru nie bagi aku sama jer dengan tahun2 yang lain.. cuma tahun nie cam digit dia dah lain lah kan kan kan! dulu 08 dan sekarang 09 (^_^)...

tapi mcm2 yang berlaku pada 2008.. kita kehilangan ramai pengiat seni tanah air dari seawal bulan januari..

JANUARY
30hb- rosli khamis@LOLOQ meninggal dunia jam 1.37tengah hari.

selang 19hari selepas itu perginya seorang lagi pencipta lirik dan lagu pada era zaman pop yeh yeh..
salamah haron atau nama penanya HANIMASARA..

ramai lagi yang pergi menemui illahi selepas itu
1.NASIR RAMLEE (anak kepada tan sri p.ramlee)
2.SYED ALWI
3.YUSNI JAAFAR
4.YAZID SOBRANI
5.FENDI A TO Z
6.SUDIRO SUKIMAN

mereka semua pergi dan takkan kembali.. AL-FATIHAH...

tidak habis disitu..
kita digemparkan lagi dengan gegaran TANAH RUNTUH di bukit antarabangsa..
sedih rasanya...


ADA juga peristiwa yang menghiburkan bagi diriku sendiri..
seperti pergi ke rawang bersama rakan2... mandi,BBQ dan macam-macam lagi..
aku berharaplah 2009nieee akan menjadi tahun yang aman dan damai..
tak ingin lagi ku dengar kesedihan bila ku membaca surat khabar...


tapi kita bukan tuhan kan?
kita hanya mampu berdoa agar roh mereka yang telah pergi dicucuri rahmat..
amin..

===============================================================================================
HELLO 2009!!
hmm azam ku... agak sukar tuk ku capai.. but tanpa usaha takkan ada kejayaan!
MALAYSIA BOLEH!! HAYYUL BOLEH blaaa! ahahahah!
ingat kan nak tulis pasal human right kat sini! tapi terasa cam over lah plak kang!
jam dah menunjukkan pukul 4.25pagi.. hari sabtu!
sooooo what's my plan for today! come on man! sabtu kowt! kalau zaman sekolah nie dah lama aku plan mcm2!

wahhh teringat aku pada zaman sekolah rendah dan menengah...
di sekolah rendah aku tak boleh lupa ada this ONE moment.. time tue tengah perhimpunan.. adalah member aku sorang india dan sorang cina (masyarakat majmuklah katakan).. sementara tengah tunggu loceng berbunyi, kitorang mainlah permainan street fighter! aku jadi RYU! yang member aku india tue jadi DALSHIM dan yang cina tue jadi GUILE! wah giler aku ingat lagi!! ahahahha.. aku masih ingat juga nama guru kelas darjah 6 aku.. "LIS QURAISIN" namanya... dia ajar aku bahasa inggeris.. tue yang time UPSR aku dapat A! gempak la weh!!
al-maklumlah cikgu HOT kowt!

melangkah aku ke form 1! aku ingat lagi dizaman ini ada mcm2 GROUP..
contohnyee...

1.SKINHEAD
2.HIP HOP
3.GRUNGE
4.PUNK
5.NERD

dan banyak lagi...
semua mesti nak tau aku budak ape dulu kan!!!
dengan rasa bangganyeee aku dulu dak dak HIP HOP!
dulu kalau g area pertama complex semua tue.. duit kena simpan dalam kasut, kalau tak kau kena "PAU" dengan budak2 punk!
pastue zaman sekolah menegah kalau grunge setiap apa yang lu all pakai ada maksud tersirat dan tersurat! so cam kasut kau "jack parcell" apa maksud dia???.. kalau kau tak tak dapat jawab sure2 kena "BEDOK" reramai cam kena kekah!

tapi bila dah besar nie then aku fikir balik.. kelaka dan bodoh moments tue! tapi tue semua pengajaran untuk kita menjadi lagi matang kan!
tapi skang budak2 dressup semakin lah WALAWEH ganjil lah wei!!!!

kejadah pakai cam g tengok orang mati! WHATTAFUCK dengan baju hitam semua tetibe ada bunga ros merah kat poket! weh GET A LIFE! serious kesian aku tengok diorang weh!!! agak2 ar nak pakai cam tue! orang tua tengok pun cam ape lah lakhanat!!
aku bukanya marah laaa kan but hormatlah orang sekeliling...
ada tempat yang kena korang pakailah camne korang nak pakai! tapi kejadah korang pakai kot hitam kat tengah2 BB ditengah hari buta nie! giler kulit korang kebal dari peluh ke??!!


dengan rambut dah tak rupa rambut! cam MOP ada gak aku tengok..
hahahhaha!
ada gak aku tulis blog nie lagi panjang!

takpelah kalau rasa aku nak "MEMBAHAN" lagi then aku update lah blog nie!

salam semua! (^_^)

"takkan MELAYU hilang di dunia"

3:38 AM / Comments (0) / by hayyul's precious

assalamualaikum
semangat kita sebagai melayu masih kuat.. tapi disebabkan perangai dan pengaruh anasir-anasir luar ini lah yang menyebabkan kita berbelah bagi..
kita adalah satu bangsa yang kuat dahulu.. tapi sekarang semuanya berubah.. datangnya 2009, marilah kita perjuangkan bangsa kita yang semakin lemah ini.. bak kata hang tuah "TAKKAN MELAYU HILANG DIDUNIA". itu memang benar.. kita tidak akan hilang tapi kita semakin rosak..
aku mengaku, aku ini pun bukanya sempurna.. tapi kadang-kadang sedih aku memandang kaum kita..

tatkala TUN DR MAHATHIR menyampaikan syarahanya tentang "MELAYU MUDAH LUPA".. aku sedih kerana apa yang dikatakan amatlah benar.
kita hidup dalam negara yang berbilang kaum.. mempunyai berbagai adat resam.. sayang hendaknya jika kita ketinggalan dari kaum yang lain..
perjuangan untuk bangsa kita amatlah sukar tapi jikalau kita bersama tiada halangan yang tidak boleh kita redahi..
aku sebagai bangsa MELAYU dan seorang rakyat MALAYSIA amat bangga dan bertuah dapat duduk disebuah negara yang aman damai ini..

aku sayang bangsaku
aku sayang negaraku
aku sayang agamaku


perjuangan masih diteruskan kawan-kawanku...
terima kasih kerana membaca nukilan hatiku yang penuh dengan cacat cela nya..
harap maaf jika ku menyinggung hati dan sanubari anda...

"TAKKAN MELAYU HILANG DIDUNIA"

BANGKIT!

11:10 PM / Comments (0) / by hayyul's precious

asalamualaikum..
selamat sejahtera diucapkan kepade sesiapa yg membaca blog aku yg penuh cacat cela nih
dalam waktu2 terdekat ini ..israel dah berjaya membawa angkatan tentera bersepadunya menceroboh tebing gaza hanya kerna sorang askar die ditangkap oleh orang palestin.serangan demi serangan telah dilancarkan tentera israel pada ketika ini.even time korang bace blog ni,aku rase dalam berpuluh2 serangan dah dilancarkan keatas orang palestin, menteri2 palestin ada jugak yang ditahan..aku tatau ape terjadi kalo keadaan begini berterusan.zionis israel sgtlah tidak berperikemanusiaan,x paham bahasa,bongkak sombong..korang ckp je la ape2 yang mazmumah semua ada kat zionis israel nih..dan kita sebagai seorang yang slalu gi sembahyang jumaat, selalu berzikir, selalu solat malam..xleh nak wat ape..sekadar memandang dgn pandangan yg sedih dan menyesal kat kaca tv sbb kite xleh nak wat aper2..kiter terlalu lemah.
korang x rase mcm kiter ni diperbodohkan ker?kiter yg satu ketika dulu menguasai 2 per 3 bumi ni diperkotak katikkan oleh satu kuasa yg kecil tp punya pengaruh yg besar. mane2 kiter pergi sure ada connection dgn yahudi..aku admit la yahudi ni pandai.bijak.cantik.segala awek cun lahir dari keturunan yahudi la aku rase.tp satu je yg aku x ske..diorang ni bongkak..bongkak nak mampus..dah la bunuh nabi2..nak bunuh jesus plak..nasib baik jesus diangkat ke langit..
yang penting.marilah kiter merapatkan ukhwah..persaudaraan,samada muslim fundamentalist,muslim hadhari ke..muslim liberal ke..muslim sosialis ker..atau muslim secularist cam aku..marilah kita bersatu hancurkan zionis israel..in fact dlm islam ni xde label2...islam adalah sempurna..tidak ada istilah2 tambahan dlm islam..no islam fundamentalist no islam secularist..atau ape2 islam sekalipon..kembali kepada ajaran islam!